De top 5 gezonde snacks voor thuiswerken

In deze crazy Corona tijden is het advies, werk zo veel mogelijk van huis. Nu brengt dat een aantal uitdagingen en vraagstukken met zich mee. Is het gek als ik de hele dag in mijn joggingbroek rondloop? Hoe combineer ik zakelijke belletjes met het geroep van mijn kinderen op de achtergrond? Maar ook, hoe zorg ik dat ik niet tonnetje rond, rollend deze zelfisolatie uit kom?

Wist je dat de tijd van 3 maaltijden per dag lóng gone is? We hebben namelijk gemiddeld namelijk 7 eetmomenten op een dag. We snacken ons dus sowieso graag een ongeluk.. Op zich helemaal prima, zolang je maar zorgt dat je genoeg gezonde alternatieven binnen handbereik hebt. Daar helpen we je natuurlijk graag bij. En aangezien wij, zoals je snapt, nógal van het snacken zijn, delen we hierbij graag onze top 5 favo healthy snacks. Zo helpen we jou deze thuiswerk dagen door.

 

1. We zijn nogal van de ‘convenience’. Genoeg uitdagingen in deze tijd, dus onze snack moet dat vooral niet zijn. Onze all time favorite; Holie Hummus met worteltjes. Hummus bakje opentrekken, zakje opentrekken. Je hebt zelfs geen bestek nodig.

 

 

2. Wij zijn helemaal voor All Day Breakfast; Oot Granola is niet alleen top als ontbijt, maar de kleine zakjes zijn ook nog eens de perfecte snack. Zoet, maar zonder toegevoegd suiker. Online bestellen en zo in je brievenbus.

 

 

3. Guilty Pleasure, maar geef maar toe dat je het ook wilt; met een lepel in een pot pindakaas. Maak gebruik van het feit dat je in je eentje achter je thuis bureau zit en dit ongegeneerd kan doen zonder verwonderde (jaloerse?) blikken van je collega.  En wist je dat dit niet eens zo een slechte snack is? Want pinda’s zitten bomvol eiwitten en gezonde vetten. Mocht je een pindakaas van je lepel likken net wat te ver vinden gaan. Je kunt het ook op een rijstwafel doen, of over stukjes appel. Vooral die van de pindakaaswinkel is te gek. En met al die smaken kom je deze thuis isolatie wel door. 

 

4. Popcorn is te gek: laag in calorieën, crunchy, en zowel zoet als hartig of allebei tegelijkertijd. What’s not to love? Als je tussen je oogharen door, kijkt naar je laptop en een handje popcorn je mond in gooit waan je je met een beetje fantasie in een (thuis)bioscoop. Nu heb je heel veel lekkere (internationale) merken, maar onder het mom van support your locals zijn wij fan van de popcorn van John Altman. Twee Amsterdamse zussen die net als wij hard werken de wereld te veroveren met gezonde snacks. En aangezien wij geen popcorn maken, halen we die graag van hen. Online te koop in hun shop en o.a. bij Marqt en Shell.

5. Crunchy Peas; dit is ware liefde, vooral als je van hartige snacks houdt. Lekker crunchy (maar dat snapte je waarschijnlijk al), bomvol smaak, en ook nog eens reuze goed voor je. Voor al die momenten dat je even een oppepper kunt gebruiken en je in de jaren ‘90 misschien naar een cup-a-soup zou grijpen, of in je tienerjaren naar een zakje chips. Zo lekker als een borrelnoot, maar dan gezonder. Hier hoef je je helemaal niet lullig over te voelen, want met 60% minder vet, bomvol plantaardig eiwit en veel vezels heb je hier een echte healthy snackhack te pakken. Combineert ook nog eens reuze lekker met een (alcohol-vrij) biertje tijdens die virtuele VrijMiBo. Proost! (tip: heb je onze Snackbox voor de Online Borrel al gezien??)

 

Wat is jouw snack tip om deze thuiswerk weken door te komen? We horen het graag! Deel het met ons op onze instagram pagina!

Ons gespot bij jouw op werk of een van de andere locaties? Tag ons op instagram!

 

Heb je vragen over dit artikel? Geef ons even een belletje of stuur een mailtje naar hello@biteswelove.nl