Terugblik: Bite Night #1 Spreken met Impact.

Een goed verhaal valt of staat met het goed kunnen vertèllen van dat verhaal. Want zo maak je impact en verbind je mensen. Dat vinden wij, en dat vinden de trainers van Great Communicators. Daarom organiseerden we op 20 november voor het eerst onze BitesWeLove Bite Night. En deze keer stond die in het teken van ‘Spreken met impact’.

“Bij BitesWeLove geloven we in het delen van goede energie om je ambities waar te maken. Dat doen we via onze bites, maar ook door deze Bite Night te organiseren. Het is de eerste in een hopelijk lange reeks inspirerende avonden!”  Marleen Basart, oprichter BitesWeLove.

Hoe zorg dat je dat je mensen mee krijgt en overtuigt van jouw verhaal? Public Speaking Coach Eva Pieper leerde ons in een gave sessie de fijne kneepjes van het vak.

Ze gaf bruikbare tips en – spannend – directe feedback op iedereens non-verbale communicatie, stemgebruik en houding. En nog zo’n ding: hoe ga je om met de spanning die bij een presentatie komt kijken?

 

 

5 tips van Eva

  • Neem pauzes. Dit geeft jezelf rust om na te denken over wat je wilt vertellen, geeft de luisteraar de kans om de boodschap te verwerken en legt nadruk op bepaalde stukken uit je presentatie.
  • Gronden. Neem de rust om binnen te komen en eerst rustig te gaan staan voordat je begint met spreken. Beide voeten op de grond. Beeld je in dat je stevig in de modder staat en je zult zien dat je stem lager is, je meer ontspannen bent en meer zekerheid uitstraalt.
  • Jij bent ok! Je verhaal is ok! je publiek is ok! Je mag er zijn, je verhaal mag er zijn en je publiek mag er zijn. Je mindset is alles. Je mag ruimte innemen. Dus ga (letterlijk en figuurlijk) voor jezelf, je verhaal en publiek staan!
  • Maak contact. Zoek contact met je publiek om de connectie te maken. Je hoeft niet iedereen aan te kijken, maar zorg dat je echt even contact maakt met een aantal mensen. Je verhaal wordt verteld door de interactie tussen jou en je publiek.
  • Good Energy. Zorg dat je lijf wakker is en aan staat: klop de zijkant van je benen en armen letterlijk even wakker. Pas je dit toe, dan sta je binnenkort zéker te shinen als je jouw verhaal doet op een podium. (Of in de kroeg, of tijdens de lunch. Hee, je moet ergens beginnen met oefenen).  

Wij vonden het een geweldige avond en zijn super blij met alle leuke deelnemers en hun enthousiaste reacties. En er komen er meer. De komende tijd organiseren we iedere twee maanden nieuwe Bite Night. Verwacht thema’s als ‘Creative Drawing’, ‘Growth Hacking’ en ‘Mediteren’.

Wil je er een volgende keer ook bij zijn? Meld je aan voor de Bite Night mailinglijst en voor updates en invites!

 

Over de BitesWeLove Bites Nights

Bite Nights zijn inspirerende evenementen voor ambitieuze professionals met grote (of, vooruit, kleine) plannen en de ambitie om zichzelf te blijven ontwikkelen. Wij regelen het programma, een toffe locatie en natuurlijk Good Food en bites. Jij brengt jouw Good Energy en samen maken we er een mooie avond van.  

Op de hoogte blijven? Volg ons op Instagram of meld je aan voor de mailinglijst.  

Heb je zelf een tof idee voor een Bite Night thema of wil je met ons samenwerken? Ook dat vinden we leuk om te horen. Stuur ons een berichtje en we nemen het mee in onze brainstorm sessies.