Het einde van de maand is in zicht en dat betekent vaak ook meteen het einde van al je goede voornemens. Wijnflessen worden weer open geknald, je rijdt rustig met je autootje naar je favo fastfood-keten en je sportschoolpasje krijgt de buitenkant van je portemonnee ook niet meer te zien. “Maar dit jaar wordt anders!” roep je elk jaar weer. Maar dit jaar wordt écht anders, en daar gaan wij je mee helpen. Hier 5 van onze allerbeste tips, waarmee jij je goede voornemens dit jaar wél volhoudt. Het héle jaar. 

 

Food Swaps

Eet gezonder, snack gezonder en borrel gezonder door jouw favoriete guilty pleasures in te ruilen voor een betere en gezondere optie. Je kent onze Crunchy Peas natuurlijk al, maar er is nog véél meer. Wij hebben in januari met allerlei andere merken meegedaan aan de Week van Snoep Goed, en deze gezonde (en superlekkere) producten zijn allemaal te koop bij Puur Mieke

 

Blijf bewegen

Het liefste gaan we op de fiets naar kantoor, maar aangezien er nu (door het massale thuiswerken) geen kantoor is om naartoe te fietsen, slapen we een kwartiertje langer door of zitten we gewoon iets eerder achter de laptop. Daarom pleiten wij voor een nieuw concept: doen alsof je woonkamer/studeerkamer/keukentafel een kantoor is. En nee, we zeggen niet dat je van je slaapkamer naar de eettafel moet fietsen, maar wél dat je in de ochtend even naar buiten gaat en een rondje door je buurt fietst. Of een even een ommetje maakt. Kost je 15 minuten en zorgt ervoor dat je fris en fruitig aan het werk kan. 

 

Walk & Talk

En als je dan toch de smaak te pakken hebt, kun je jouw vergaderingen (call) ook buiten houden. Wandelen is namelijk niet alleen goed voor je lichaam, maar ook ontzettend goed voor je brein. Bewegen zorgt voor betere bloedcirculatie, en betere bloedcirculatie verbeterd weer je breinfunctie. Niet zo gek dat je beste ideeën tijdens wandelingen komen. Zo werkt dat bij ons in ieder geval. 

 

Telefoon uit! Soort van dan. 

Blokkeer je apps met een app. Zet WhatsApp, Instagram, Facebook, Slack en TikTok (als je echt bij de tijd bent) na je werkdag gewoon UIT. Zo kom je pas écht tot rust. Als iemand je dan écht nodig heeft, bellen ze wel. Wij raden de app Cleverest aan, want die is supermakkelijk in gebruik en ziet er ook nog eens mooi uit.

 

Borrel op afstand

Iedereen roept dat je je sociale contacten moet blijven onderhouden, maar dat is met een lockdown makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig hebben wij een superfijne oplossing: een 0.0 borrel met alcoholvrije Gin & Tonics van The Duchess, die gewoon bij jou en je collega’s worden thuisbezorgd. Liever borrelen met een vriendin? Stuur haar  onze borrelbox met Soof of een cadeaudoosje met lekkere bites. Plan een video-call en voilá: een onwijs gezellige borrel, gewoon vanuit huis. 

 

Heb jij meer tips? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar hello@biteswelove.nl en deel jouw geheim voor zelfverbetering, habit breaking of voor gewoon goed en stressloos relaxen tijdens de lockdown.