Een vegan Sour Cream & Jalapeño snack roept meteen vragen op, zelfs al voordat ‘ie gelanceerd is. Daarom hebben wij hebben jullie vragen over deze hartige snack meteen op een rijtje gezet en beantwoord.


Die jalapeño he, maakt dat de crunchy peas niet super pittig?

Dat valt wel mee. We vinden zelf dat we de perfecte balans hebben gevonden, omdat de peas wél een kick hebben, maar je niet het gevoel krijgt dat je meteen een liter water naar binnen moet werken. Dat vonden veel van jullie trouwens ook, want deze smaak kwam met aan 8 uit onze consumententest! Best goed, toch?

Waar is is deze smaak te koop?

Je kunt ze uiteraard via onze eigen website kopen, én vanaf deze week ook bij 70 Jumbo-winkels (en via jumbo.nl). Je kunt hier zien welke dat zijn. Houd onze Instagram-pagina goed in de gaten, want er komen binnenkort meer verkooppunten aan!

De laatste keer dat ik het label van een kuipje sour cream checkte, was dat niet vegan. Hoe kunnen deze peas dat dan wel zijn?

Dat is een ontzettend goede vraag, en wij wisten toen we begonnen eigenlijk ook niet dat het kon. Het is ook best een technisch verhaal, maar wij zijn dus aan de slag gegaan met allerlei natuurlijke gisten om ervoor te zorgen dat je die zurige en romige smaak van sour cream krijgt, zonder dat je daadwerkelijk gebruik hoeft te maken van een dierlijk product. Het is net magie!

Ik dacht eigenlijk dat al jullie producten vegan waren, klopt dat niet dan?

Al onze producten zijn plantaardig, wat betekent dat we geen gebruik maken van dierlijke producten. Als je je product ‘vegan’ wilt bestempelen, moet je aan veel meer eisen voldoen (denk bijvoorbeeld aan extra reinigingsstappen tijdens de productie), en daar hebben we het afgelopen jaar heel hard aan gewerkt. De Crunchy Peas in de smaak Sour Cream & Jalapeño zijn dus officieel VEGAN en onze andere peas volgen ook snel.

Wat moet ik eigenlijk met de verpakking doen als m’n peas op zijn?

Die mag bij het plastic afval, zodat deze gerecycled kan worden. Als je meer wilt lezen over het materiaal en waarom we hiervoor hebben gekozen, dan kun je deze blog post even lezen.


Heb jij een andere vraag over dit gezonde tussendoortje? Stuur gerust een mailtje naar hello@biteswelove.nl. Kun je niet wachten om onze Crunchy Peas in de smaak Sour Cream & Jalapeño te proeven? Bestel ze hier.

P.S. Ben je een zakelijke klant en wil je deze smaak toevoegen aan jouw assortiment of aan je gezonde snackbox? Stuur dan een mailtje naar zakelijk@biteswelove.nl.