Je kent ons natuurlijk al van onze andere gezonde notenmixen, maar eind vorig jaar lanceerden we een heel nieuw product; de Crunchy Peas. Benieuwd waarom iedereen zo enthousiast is over deze gezonde borrelnoot? Goed nieuws, na het lezen van deze blog weet je alles over deze gezonde hartige snack. 

Het idee; een gezonde borrelnoot

Notenmixen zijn natuurlijk reuze gezond (Een handje per dag eten, zegt het Voedingscentrum!) maar ze hebben een aantal nadelen; ze zijn relatief hoog in calorieën, best prijzig, en lastig om smaak aan te geven. Daarom gingen we op zoek naar de Next New Thing in de wereld van snacking die al deze boxen wel tickt.

Zo gezegd zo gedaan. Onze zoektocht bracht ons bij groene erwten, of Crunchy Green Peas. Dat klinkt net wat lekkerder. Gedroogd, gebakken en op smaak gebracht met heerlijke natuurlijke kruiden. Hoe het smaakt? Zo lekker als een borrelnoot, maar dan gezonder.

Crunchy Peas rond
Crunchy Peas Smoked Paprika

Smaak & Crunch

We zijn hier bij BitesWeLove nogal kritisch op smaak. Niet gek aangezien dit het allerbelangrijkst is bij het kiezen van een tussendoortje; uit onderzoek blijkt dat dit voor 90% van de mensen dé reden is een bepaalde snack wel of niet te kiezen. Dat herken je vast!

Wij doken dan ook met het BitesWeLove team de keuken in om samen met een heus ‘flavour house’ onze eigen kruiden te ontwikkelen.

Het resultaat was een volle en hartige “Smoked Paprika” op basis van gerookte paprika kruiden, een klein beetje ui, champignon (voor de umami) en een hint knoflook. En de “Sea Salt Black pepper”, waaraan we naast uiteraard zwarte peper en zeezout, ook witte en jalapeno peper toevoegde. Het resultaat is een licht pittige en hartige bite.

Beide peas worden gecoat in een klein laagje mais- en volkorenmeel met een ieniemienie beetje suiker (echt heel weinig, beloofd). Dit laagje geeft de peas een extra knapperige crunch. Klinkt goed toch?

Voedzame snack

Tja, gezond, wat is dat eigenlijk. De realiteit is dat dit voor iedereen anders is. In ons geval durven we te zeggen dat de peas een gezonder alternatief zijn dan de meeste andere hartige snacks. Ze bevatten namelijk 60% minder vet dan andere hartige snacks zoals (groente) chips. Ze zijn een bron van plantaardige eiwitten (dankjewel groene erwt!) en daarnaast ook rijk aan vezels.

Een portieverpakking bevat 125 kcal. Een prima tussendoortje dus! Bovendien bevat deze bite relatief veel eiwitten, wat ervoor zorgt dat je lang een verzadigd gevoel hebt. Meer dan bij andere laagcalorische snacks zoals bijvoorbeeld popcorn of een rijstwafels. En extra goed nieuws; beide smaken zijn 100% plantaardig en dus ook de perfecte vegan snack. 

Enthousiast geworden over de Crunchy Green Peas, dat begrijpen wij volkomen.  Je vindt onze Peas natuurlijk in onze webshop.

Smoked Paprika
Crunchy Peas

Naast onze webshop zijn wij ook te vinden langs het spoor bij de NS Kiosk, Marqt, Crisp, diverse Shell locaties en bij de meeste grotere bedrijfscateraars en groothandels. 

Goed nieuws: (heel) binnenkort komt hier nog een toffe locatie bij. Hou onze sociale media dus goed in de gaten! 

Ons gespot bij jouw op werk of een van de andere locaties? Tag ons op instagram!

Heb je vragen over dit artikel? Geef ons even een belletje of stuur een mailtje naar hello@biteswelove.nl