Thuiswerken heeft zijn voordelen, maar vooral ook één groot nadeel: we kunnen niet meer borrelen met collega’s. Vinden wij in ieder geval heel erg jammer. Even blijven hangen na de laatste meeting van de week, stiekem het eerste biertje van de vrijdag open poppen, je kent het wel. Gelukkig hebben wij de oplossing: een online borrel. De ideale manier om toch de feestdagen te vieren met je collega’s, werkgever en de klusjesman. Maar wat heb je allemaal nodig om de ideale online borrel te organiseren?

 

 1. Preparation is key!
  First things first: om met elkaar te kunnen proosten is het uiteraard wel zo gezellig als je elkaar kunt zien. Vervang je pyjama dus door een gezellig shirt (we’re looking at you), en plan een video-call. Google Hangouts, Zoom, Teams, noem maar op. De opties lijken tegenwoordig eindeloos. Ook is het handig om vooraf je collega’s te informeren over de usual “Wie, Wat, Waar & Wanneer” om te voorkomen dat Henk van ICT straks in z’n eentje weer om half 6 in de kantine afvragend zit te wachten.

 

 1. The goods
  Bij een (online) borrel is er maar 1 ding dat écht niet kan ontbreken: SNACKS! Oké, een laptop en een biertje kunnen ook wel handig zijn Maar zonder snacks is er niet veel aan. Vinden wij althans. Een borrel zonder goeie snacks is een… Tja. Wij willen er eigenlijk niet over nadenken. Dus hebben wij diverse borrelboxen, geschikt voor Kerst, Nieuwjaar, en eigenlijk ook iedere andere gelegenheid.
 2. Zorg voor een beetje entertainment
  Want we willen niet dat Henk wéér gaat vertellen over hoe zijn vrouw er twee jaar geleden met z’n beste vriend vandoor is gegaan. Regel een digitaal optreden, plan een online Pub Quiz of ga er echt voor met Ranking the Colleagues: een spel waarbij je… Dat kun je trouwens zelf wel bedenken.

 

 1. Mute & Unmute
  Wist je dat je tijdens een video call ook je microfoon uit kunt zetten? Dus als je kids op de achtergrond staan te schreeuwen dat papa alweer geflitst is bij het stoplicht om de hoek, weet je wat je moet doen. Je kunt anderen trouwens ook in je call muten en unmuten: handing voor Henk.