Op deze pagina vind je informatie over ons assortiment en de prijzen in 2023.
Hierbij in 3 korte punten wat het voor jou betekent:

  1. De prijzen van een aantal van onze producten zijn verhoogd, deze zijn per 1-1-2023 actief in de zakelijke webshop
  2. We saneren begin 2023 twee artikelen: Chocolate nut mix en Soya nut mix;
  3. We verhogen onze bestelwaarde voor gratis verzending naar €150,- en de verzendkosten (indien van toepassing) naar €8,95.

Allereerst willen we je bedanken voor een mooi 2022. We kijken terug op een jaar waarin we het assortiment verbeterde, het assortiment uitbreidde en we zelfs een heel nieuw product lanceerde: de Flip-its. Maar we kijken ook op een turbulent jaar waarin vele onzekerheden een blijvend effect hebben op volgend jaar. De nasleep van Covid-19, de oorlog en de stijgende rentes zorgen voor een hevige inflatie.

Bij BitesWeLove ontkomen we helaas ook niet aan de verhogingen. We zijn dit jaar opnieuw geconfronteerd met flinke stijging van onze kostprijzen voor 2023. In dit bericht geven we graag toelichting over hoe we hier mee om gaan en wat dit voor jou betekent als zakelijke klant.

De redenen voor de verhoogde kosten in 2023 zijn divers; 

  • Een gemiddelde stijging van de grondstofprijzen van 6% 
  • De kosten van transport en opslag stijgen met 8-10% 
  • Verpakkingskosten stijgen 35-48%, met name op het folie heeft dit grote impact
  • Hogere personeelskosten en een stijging van energiekosten bij zowel onze toeleveranciers als bij BitesWeLove
  • Aanhoudende ongunstige Dollarkoers

Als challenger-merk met de missie mensen te helpen gezonder te snacken, vinden we het belangrijk dat onze bites toegankelijk zijn en blijven, vooral in de tijd van een recessie. We hebben daarom geprobeerd onze prijzen zo minimaal mogelijk te laten stijgen. Om dit te kunnen doen, kiezen we ervoor een groot gedeelte van de prijsstijgingen zelf op te vangen.

Door de prijsstijgingen en een assortimentoptimalisatie, hebben we ervoor gekozen om per 2023 een aantal artikelen te saneren. De resterende voorraad van de gesaneerde artikelen zullen wij leeg-verkopen op onze webshop. Wil je meer informatie over onze verbeterde recepturen en geüpdatet assortiment? Klik dan hier

Ten slotte zijn wij genoodzaakt om vanaf 2023 onze minimale bestelwaarde voor gratis verzending te verhogen naar €150,-. Daarnaast worden de verzendkosten voor bestellingen lager dan €150,- verhoogd naar €8,95. Dit is in lijn met de verhoogde verzendkosten die wij van onze logistieke partner doorgerekend krijgen.

Door bovenstaande punten verschilt de procentuele stijging per artikel. De nieuwe prijzen zijn per maandag 2 januari 2023 aangepast in onze webshop. De prijswijzing gaat gepaard met een wijziging in onze consumenten adviesprijs (CAP), indien van toepassing, kunnen wij hier meer informatie over sturen. Heb je hier vragen of opmerkingen over? Stuur dan een mailtje naar zakelijk@biteswelove.nl