Pompoen-tahini pap met Cinnamon Nut Mix

Kennen jullie de dames van Cousine Catering al? Zij organiseerde onlangs de Papeterie, een samenwerking van @buskruid en @cousinecatering. De eerste ‘Pap-Up’ in Amsterdam waar je terecht kon voor een heerlijk zoet of hartig bordje pap met biologische lokale granen en ingrediënten.

Wij vroegen de meiden hun favoriete pap-recept te delen en zie hier het resultaat: een pompoen-tahini pap met gekarameliseerde stukjes pompoen, sinaasappel en tahini. Afgemaakt met een zakje van onze Cinnamon Nut Mix. Daar loopt je het water toch van in de mond?!

Check het recept hieronder:

Ingrediënten

Voor de pap

– 50 gram haver

– 125 ml havermelk

– 125 ml water

Voor de pompoenpuree

– 1/4 Pompoen + klein beetje extra voor de topping van de pap

– 1 Sinaasappel, helft van de sinaasappel van schil ontdaan en in partjes, van de andere helft gebruik je het sap.

– Ahornsiroop

– Kaneel

– Zout

Topping

– Dikke eetlepel tahin

– 1 zakje BitesWeLove Cinnamon nut mix of Apricot nut mix

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 220 graden.

Snijd de pompoen in blokjes. Hussel ze met een beetje olijfolie, een snufje zout en een klein scheutje ahornsiroop. Rooster de pompoen circa 40 minuten in de voorverwarmde oven. De blokjes moeten lekker gekarameliseerd zijn.

Houd een paar blokjes pompoen apart voor de topping en pureer de rest tot een gladde mousse. Breng op smaak met zout, ahornsiroop, een snuf kaneel en sinaasappelsap.

Kook nu de havermout met de havermelk, het water en een klein snufje zout en roer de pompoenpuree erdoor zodra de pap gaar is.

Schep de pap in een kommetje en top met een eetlepel tahin, de stukjes pompoen, sinaasappelpartjes en de Bites we Love cinnamon of apricot voor een lekker bite.

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt de pompoenpuree gemakkelijk invriezen. Maak wat extra, zodat je deze pap de volgende keer binnen mum van tijd gekookt hebt!