Brief ontvangen van de NVWA!?

BitesWeLoveStory #03:
Gezond of beter? 

Dit is de derde aflevering van de nieuwe serie BitesWeLoveStory.
Pak een snack, leun even achterover en geniet mee met onze hoogte- en dieptepunten tijdens het bouwen van een snackmerk. Want je gelooft toch niet dat dat altijd van een leien dakje gaat?

Deze maand:

💚 Zetten we een mooie stap richting onze BCorp certificering
📚 Zijn we trots op de knappe koppen at the office
🌎 Zetten we mooie stappen in ‘world domination’
😱 Kwam er een brief van de NVWA

Check ‘m hier:

B Corp Certificering

We zijn bezig met het behalen van onze B Corp certificering – hét keurmerk voor ondernemers. Het is een uitgebreid traject waarbij de hele onderneming onder de loep wordt genomen. Met een B Corp certificering kun je als bedrijf en ondernemer laten zien dat je niet alleen financiële waarde wilt creëren, maar ook waarde voor mens en milieu.

Bedrijven als Dopper, Tony’s Chocolonely en Holie zijn bijvoorbeeld B Corp. En hopelijk BitesWeLove straks ook. Want in juni mochten we officieel door naar de Verification Fase: de laatste fase in het certificeringsproces. Wooop! Dit hebben we te danken aan Limei’s harde werk. Thanks girl! 💪🏼

Knappe koppen

Nicole leverde haar eindscriptie in. Ze heeft de afgelopen 2 jaar naast haar rol als Head of Operations bij ons een Master Strategisch Management gevolgd en is éindelijk klaar. We zijn mega trots en zijn heel blij voor haar dat ze nu eindelijk haar sociaal leven weer kan oppakken, met hopelijk minder frustratie op werk tot gevolg (die arme Luuk).

 

World ‘domination’ 🙌🏼

 En als laatste: Luuks hard work is finally paying off. We worden steeds internationaler! Deze maand verstuurden we onze bites naar Cyprus, Estland, Duitsland en België. Op naar world domination! 🌎

 

Oh, no…

Ondanks alle successen was er ook een flink dieptepunt. We kregen een brief van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, oftewel de NVWA. De NVWA waarborgt voedselveiligheid in Nederland en controleert en handhaaft normen om ervoor te zorgen dat ons voedsel veilig is.

Super goed dat ze er zijn, maar als je als bedrijf een brief van ze krijgt is er – op z’n zachts gezegd – even paniek. Gelukkig betrof het een waarschuwing over o.a. het gebruik van het woord ‘gezond’ op onze website – wat inmiddels is aangepast naar ‘beter’. Eind goed al goed.

AH Bonus! 💙

Dat was ‘m weer! 

Nog een laatste tip: deze week zijn onze 100 grams zakken in de BONUS bij Albert Heijn en betaal je maar 1,50 per zak. Even je voorraadkast aanvullen dus.

Check onze socials

Wat waren jouw hoogte- en dieptepunten de afgelopen maand? Laat het ons weten door een comment onder de video of geef een belletje, vinden we leuk. 

 

Volg jij al onze snackstories al?

💚 Volg ons op Instagram, TikTok of Linkedin.
💚 Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

bekijk de video

In de volgende BitesWeLoveStory zie je een nieuwe Behind the Bites, onze Flip-its Vegan Cheese lancering bij FlinkSpar University en nog meer zomerse insights.