Spotlight: wat weet jij over cashewnoten?

Op zoek naar een gezond, eiwitrijk, maar ook lekker tussendoortje? Dan ben je vast fan van onze cashewnoten.

Oorsprong cashewnoten

Cashewnoten komen oorspronkelijk uit Brazilië en groeien aan bomen uit de kleurrijke vruchten hieronder. Nederland is een van de grootste importeurs van cashewnoten en dat kunnen wij wel begrijpen! Wist je dat in Brazilië en India de vrucht populairder is dan de noot? De cashewnoot waar wij zo van houden wordt uit de vrucht gehaald en daarna geroosterd om de giftige dop eraf te krijgen. Zo blijft alleen het goede over!  

Voedzaam en gezond tussendoortje

Cashews zitten bomvol vitaminen en mineralen, Zoals vitamine B, zink en magnesium. Zink draagt bij aan een goed afweersysteem. Magnesium is belangrijk voor de vorming van bot en spieren. 

Koken met Cashewnoten

Het gebruik van noten in de keuken wordt steeds populairder. Zo maak je met deze noten heel gemakkelijk zelf cashewmelk. Het wordt dan ook veel gebruik in vegan gerechten om bijvoorbeeld een soort melk/kaasachtige substantie mee te maken. 

Wij zelf vinden cashews geroosterd eigenlijk het lekkerst. Dit doe je gemakkelijk zelf in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de cashews daarna over je salade of door de soep.

Dear Good Morning met cashewnoten

Cashews zijn dus super gezond én lekker. Logisch dat deze noten in onze nieuwe Dear Good Morning bite (no. 74) zitten: een makkelijke snack voor het begin van je dag, ook op werk. Start je dag goed en gezond, so grab a bite!