Terugblik: Bite Night #2 – Mee in de kunst van Creative Drawing.

 

Bij Bite Night nummer 2 gingen we op een andere manier uit de comfortzone door middel van creatief denken en tekenen. Wij geloven dat je bij het verwezenlijken van je big ambitions soms letterlijk terug moet naar het drawing board. Als je tekent gebruik je een andere taal, waardoor je net weer op een andere manier tegen je uitdaging aankijkt. 

Een goed thema voor onze Bite Night. Wij nodigden onze illustratrice Weronika uit als hoofdgast. Zij is er zeker in geslaagd om van woensdagavond 29 januari een hele leuke en creatieve avond te maken.

 

Als je even in de knoop zit of jouw gevoel niet goed kan verwoorden, pak dan je potlood en begin te tekenen wat je voelt.”  Weronika Marianna, organisator Bite Night #2

“Je vergeet helemaal dat je hier zit doordat je zo gefocust bent op het tekenen. Het werkt echt wel mediterend.’’ Lotte Onder de Linden, deelnemer

 

Bij deze Bite Night hebben we vooral gekeken naar de kracht van de taal van tekenen. Weronika nam ons mee in de wereld van creative drawing. Ze gaf ons allemaal opdrachten waarmee iedereen op hun eigen manier mee aan de slag ging. Je zag een paar grappige, opvallende dingen tijdens onze Bite Night. We hebben er vier voor je op een rijtje gezet.

  • Door te tekenen gebruik je je ‘creatieve’ rechter hersenhelft in plaats van de meer ‘analytische’ linker helft. Wanneer je regelmatig je rechter- en linkerhersenhelft gebruikt creëer je meer verbindingen tussen beide en leer je creatiever te zijn.
  • Aan elke tafel ontstond een soort eigen ‘teken-taal’. Wanneer we gingen wisselen van tafels en groepen was het interessant om te zien hoe anders iedereen een opdracht kan interpreteren.
  • Met super simpele vormen (denk aan lijnen, cirkels, driehoeken) kun je een beeld schetsen dat een verhaal overbrengt. Het lukte iedereen wel om een herkenbaar beeld te schetsen door een paar simpele lijnen op een wit vel papier te tekenen.
  • De taal van vormen gebruik je eigenlijk al elke dag. Zo zie je dat uit welk land je ook komt je door middel van emoticons op Whatsapp al een heel verhaal kan vertellen.
  • Tekenen werkt mediterend. Het is een mooi middel om even je hoofd leeg te maken.

Iedere twee maanden organiseren we een Bite Night. De avonden zijn invite-only, maar als je je inschrijft voor onze mailinglijst krijg je als eerste een uitnodiging. Verwacht thema’s als OGSM, Story telling, Growth Hacking en Mediteren.

Wil je er een volgende keer ook bij zijn? Meld je aan voor de Bite Night mailinglijst en voor updates en invites!

 

Over de BitesWeLove Bites Nights

Bite Nights zijn inspirerende evenementen voor ambitieuze professionals met grote (of, vooruit, kleine) plannen en de ambitie om zichzelf te blijven ontwikkelen. Wij regelen het programma, een toffe locatie en natuurlijk Good Food en bites. Jij brengt jouw Good Energy en samen maken we er een mooie avond van.  

Op de hoogte blijven? Volg ons op Instagram of meld je aan voor de mailinglijst.  

Heb je zelf een tof idee voor een Bite Night thema of wil je met ons samenwerken? Ook dat vinden we leuk om te horen. Stuur ons een berichtje en we nemen het mee in onze brainstorm sessies.